Hvad skal man bruge en iPad til?

Skärmavbild 2010-01-29 kl. 13.53.11

Allerede før lanceringen af Apples iPad, var der mange, der stillede sig spørgsmålet: Hvad skal JEG bruge den til?

Når den nu er lanceret, så har gennemgående spørgsmål i alverdens fora og blogs været:

Hvad KAN man bruge en iPad til?

Og sidst, men ikke mindst: Hvem har BRUG for en iPad?

Jeg har prøvet at sammenstille en liste over hvad man kan bruge den til, hvad den kan og hvem der kunne have brug for den.

Sofavælgerne:
Med dem mener jeg dem der god kan lide at slå sig ned i sofaen foran deres store fladskærms-TV, men samtidigt vil tjekke mail, opdatere Facebook osv på deres iPhone. Her vil være mange muligheder for dem med en iPad og så måske ovenikøbet se filmen på den i stedet for på TV’en.

Ældre mennesker:
Du har sikkert set ældre mennesker stå med en iPhone eller iPod Touch i udstrakt arm, fordi de ikke kan fokusere på den forholdsvis lille skærm. Der er måske heller ikke så skrappe til multitouchfunktioner med zoom osv, men de vil kunne se deres mail og gå på nettet med største lethed med en iPad.

Ikke eller kun lidt IT-kyndige:
Der findes nørder, så der findes der en stor gruppe som synes de har sådan nogenlunde tjek på computere og så findes der også en anselig gruppe, der ikke har et klap forstand på IT eller har teknikangst.
Mange af dem vil måske alligevel gerne kunne tjekke sin mail, kigge på Facebook eller Twitter, købe nogle varer på nettet og spille et spil i ny og næ. For dem er den oplagt, ligesom den store mellemgruppe.
Med andre ord, samme målgruppe som Apple henvender sig til med iPhone.

iwork_20100127

Læsere:
Med iPad får man adgang til et enormt bibliotek af bøger, som kan læse i naturligvis og bladre i og se video og andet forfatteren måtte have lagt ind i sin bog. Standarden er den åbne standard ePub, så det vil være muligt for alle at kunne publicere sine bøger, modsat Amazon, som bruger deres eget lukkede system.
Det er heller ikke bare bøger, men også aviser og magasiner.

Børn og unge:
Ikke bare til TV-shows, spil, musik, film på bilrejsen eller andre steder, men også til studiebrug og udarbejdelse af forskellige projekter og opgaver, måske ved hjælp af de nye iWork applikationer.

Gamers:
iPad giver muligheden for at spille alle de spil, man har købt til sin iPhone, mange spil vil være endnu sjovere at spille på en iPad, f.eks Pinball, bilspil, og actionspil. Med det indbyggede accelerometer og rysteeffekter, bliver det mindst lige så sjovt som på iPhone og iPod Touch. Derudover vil der selvfølgelig blive mulighed for at købe nye spil i App Store.

Skärmavbild 2010-01-29 kl. 13.59.57

Erhvervslivet:
Man vil kunne koble en projektor til iPad, til at vise firmaets kommende erhvervsfremstød i Keynote, foredragsholdere kan stå med manuskriptet på sin iPad, man kan tage løbende notater på den under direktørens fremholdelse af firmaets visioner osv osv.

En anden side af erhvervslivet er hvordan udviklere vil kunne tjene penge på at udvikle programmer til iPad og hvordan firmaer kan reklamere for deres produkter via applikationer.
Hvis iPad bare får den mindste succes, vil f.eks aviser stå i kø for at få udgivet deres aviser på iPad, så alle pendlerne på vej til og fra arbejdet kan få de seneste nyheder, uden at det flyder med avispapir overalt på stationerne.

Alle os andre
Alle os andre, som måske ikke synes vi kommer ind under nogen af ovenstående grupper, kunne måske også godt bruge en iPad, ligesåvel som vi måske ejer en iPhone eller en anden smartphone.

Ja listen kan gøres alenlang, hvem der kan bruge en iPad og hvad den kan bruges den til.

Det er måske lettere at nævne de mennesker der IKKE ville kunne bruge en iPad til noget:

Sidder man med AutoCAD dagen lang og aldrig gør andet, vil man ikke kunne bruge en iPad til noget.

Nørder, som helst vil bygge deres egen kryptonitafkølede 430.000 MHz, 190 fps spilmonster, har ikke den store glæde af en iPad.

Og så er der dem der aldrig læser en bog, en tidsskrift, en avis; som aldrig ser film, serier, TV-Shows eller lytter til musik eller en lydbog; som aldrig spiller et spil eller surfer eller skriver en mail – de vil heller ikke have nogen nytte af en iPad.

Kritikken mod iPad? Den behøver man egentlig ikke remse op, for det er den samme vise som kritikerne sang angående iPhone.

Og som vi alle ved, så blev iPhone aldrig den store succes, ingen revolution indenfor mobilbranchen og ingen forsøgte at efterligne den…..

This entry was posted in iPad. Bookmark the permalink.